Környék

HIBBE

Hibbe község jó választás mindazok számára, akik kiszakadnának a város nyüzsgéséből és a természetben való pihenést, kikapcsolódást keresik. Felső-Liptó régiójában található a Hybice és a Fehér Vág völgyében. A falu központját, ahol a házunk is található, a szlovák kulturális örökség övezetévé nyilvánították. Hibbe több híres személyiség szülőhelye is, mint például Ondriš Jariabek, Peter Jaroš vagy Dobroslav Chrobák, akinek múzeuma is van itt. A település nagyon jó feltételekkel rendelkezik a téli és nyári sportoláshoz egyaránt, kiváló kerékpár- és túraútvonalak indulnak közvetlenül a faluból. A gombaszedés is nagyon népszerű itt. A falu gyönyörű, sűrű erdővel és rétekkel van övezve, ahonnan festői kilátás nyílik a környező térségre és a Tátrára is. Érdekes fekvésének és az autópályáról való gyors elérhetőségének köszönhetően kiváló kiindulópont megannyi kirándulásokhoz és néznivalóhoz Liptó más érdekes helyszíneire, a Magas-, Nyugati- és Alacsony-Tátrába, de a távolabbi Szepességbe és Árvába is.

KIRÁNULÁSOK A HIBBEI-HÁZ KÖRNYÉKÉN

Liptó

Liptó egy festői hegyvidék Szlovákia északi részén, a Liptói-medencében, az Alacsony-Tátra, a Magas-Tátra, a Csobánc (Chočské vrchy) és a Nagy-Fátra (Veľká Fatra) között. A 2000 km²-es területen Szlovákia legtöbb védett természeti területét láthatjuk. Liptó területének felét erdők teszik ki. Itt található Szlovákia leglátogatottabb, a nyilvánosság számára is elérhető barlangrendszere (Demänovské jaskyne).  A térségen keresztül folyik a leghosszabb folyó, a Vág, amely a Liptószentmártoni víztározót tölti meg. A régió kastélyokkal és más kulturális, történelmi látnivalókkal is büszkélkedhet. A nyári és a téli sportok szerelmesei is megtalálják számításukat – nyáron túra- és kerékpárutak, fürdők, források és más vízfelületek állnak rendelkezésükre. Télen a turisták elsősorban síelésre, de sítúrázásra vagy sífutásra is ellátogatnak Liptóba.                                                                                                       

Szívesen segítünk a környékbeli kirándulások megszervezésében

A sok lehetőség közül a következőket ajánljuk:

Liptovská MaraŠtrbské plesoKaďa v Liptovskom Jáne, Východná, Popradské Pleso, Vodná nádrž Čierny Váh, Vlkolínec, Zoo kontakt, Tatralandia, Demänovská JaskyňaČertovica, Závažná Poruba, Jasná, Žiarská dolina